BDT-avlopp - Biologiska reningsverk

BDT står för Bad- Disk- och Tvättvatten (ej toalett) och kallas ofta för gråvatten. Har du en förbränningstoalett≫ kan ett biologiskt reningsverk i många fall vara en bra lösning för ditt BDT-avlopp. Enkel att installera, bra reningsresultat för en rimlig kostnad.

Kampanjerbjudande: Vid samtidigt köp av förbrännings­toalett (Incinolet eller Cinderella) avgår 10% rabatt på BioBox XL och BioBox M. 

Matala / BioBox 300

Matala biofilter 10 och BioBox 300 klarar 300 liter / dygn. Boxen är tänkt att placeras direkt på backen och kan vara en bra lösning om du har sommarvatten och små mängder BDT-avlopp. 

Placeholder Image

Hur det fungerar

Funktionen för de biologiska reningsverken Matala och BioBox baseras på mikrober som växer på filter­elementen. Det finns filter­element med fyra olika tätheter (150, 290, 350, 450 m2/m3). De skapar en effektiv biofiltrerings­process, med vilken fasta partiklar, organiska och näringsämnen som finns i tvätt och skölj­vatten rengörs med en biologisk och mekanisk metod.

Biologiska reningsverk lämpar sig mycket bra för säsong­användning, filtren reagerar snabbt på variationer i belastningen. Renat vatten kan i de flesta fall ledas till ett öppet dike eller motsvarande eller enkelt infiltreras i marken med HS-filter.

Observera att det alltid är kommunens handläggare som avgör vad som får göras i varje enskilt fall. Fråga din kommun vad som gäller innan du påbörjar arbetet.

BioBox M

BioBox M klarar upp till 400 liter per dygn och kan grävas ner eller stå på backen. 

Placeholder Image

BioBox XL

Det lite större reningsverket BioBox XL klarar upp till 600 liter per dygn och kan grävas ner eller stå på backen. Har du åretruntboende finns också förhöjningshals till BioBox XL så du kan gräva ner den på frostfritt djup.

Placeholder Image


Priser BioBox / Matala

Kampanjerbjudande: Vid samtidigt köp av förbrännings­toalett (Incinolet eller Cinderella) avgår 10% rabatt på BioBox XL och BioBox M.

Priser inkl. moms. exkl. frakt:
- BioBox XL 600 liter/dygn 
14.995:-  
- BioBox M 400 liter/dygn    9.649:-
- Matala Biofilter 10 / BioBox 300 l/dygn 6.900:-
- HS-filter infiltrationsbädd 1,2m² 300l/dygn 2.895:-  
- HS-filter infiltrationsbädd 2,4m² 600l/dygn 4.890:-

Broschyr Matala Biofilter 10≫ Information BioBox | Bio-Box M≫ Information BioBox | Bio-Box XL≫ Reningsresultat≫

HS-filter

HS infiltrationsbädd används som komplement till gråvattenfilter som efterpolering.

HS filterskiva har 7,2m2 effektiv yta på 1,2m2 skiva. 1,2m2 klarar normalt av 300l/dygn. Vill man ha en större infiltrationsyta kan man addera flera paket till önskad storlek.

Placeholder ImageInformation - HS-filter≫ BEGÄR MER INFO / BESTÄLL≫≪ÖVERSIKT PRODUKTER